Njemačko – Crnogorski poslovni klub proširio Upravni  odbor sa dva nova člana i izabrao novog predsjednika Kluba

Na Vanrednoj Skupštini Udruženja, koja je održana 11.12.2023 godine, Njemačko – Crnogorski poslovni klub je imenovao dva nova člana Upravnog odbora, čime je postojeci odbor proširen sa pet na ukupno sedam članova.

Za nove članove izabrani su Martin Leberle, (NLB Banka) i Wolfram Zeihe, (Advokatska kancelarija Prelević).

Martin Leberle je izabran za novog predsjednika Udruženja koji je istovremeno i predsjednik Upravnog odbora. Gospodin Leberle je predsjednik Upravnog odbora NLB banke i posjeduje dugogodišnje  bogato bankarsko iskustvo.

NJ. E.  Peter Felten, ambasador Njemačke u Crnoj Gori je istakao u svom izlaganju da su “ekonomske veze – investicije i trgovina – temelj  bilateralnih odnosa između naših dviju zemalja, Crne Gore i Njemačke, i razvoj ovog temelja istovremeno može doprinijeti napretku Crne Gore na putu ka EU – cilju koji njemačka savezna vlada snažno podržava, riječima i djelima. Za razvoj ovih ekonomskih odnosa Njemačko – Crnogorski poslovni klub može pružiti značajan doprinos”.

Njemačko-crnogorski poslovni klub  predstavlja vodeću asocijaciju koja okuplja njemačke kompanije koje posluju u Crnoj Gori, kao  i crnogorske kompanije i pojedince koji su poslovno orjentisani na saradnju sa Njemačkom.

Težnja Njemačko – Crnogorskog poslovnog kluba je da pruži doprinos ukupnom  ekonomskom i društvenom razvoju zemlje kroz unapredjenje poslovnog ambijenta i stvaranje uslova za sigurno i predvidljivo poslovanje.

Nova energija kroz promjene u kadrovskoj strukturi ce osvježiti i ojačati rad kluba sa ciljem njegovog smjelijeg i jačeg pozicioniranja kako u Crnoj Gori, tako i šire.Leave a Reply