Ministar Jakov Milatović sa predstavnicima Njemačkog poslovnog kluba (DMW) razgovarao o zajedničkim projektima i ulaganjima njemačkih kompanija u Crnu Goru

Ministar Jakov Milatović sastao se juče sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori, Robertom Veberom i predstavnicima novoosnovanog Njemačkog poslovnog kluba (DMW). Teme sastanka bile su zajednički projekti i ulaganja njemačkih kompanija u Crnu Goru.

U razgovoru ministar je istakao da su odnosi Crne Gore i Njemačke na visokom nivou i prijateljski što predstavlja dobru i čvrstu osnovu za dalje unapređenje i još snažniji razvoj ekonomske saradnje, te da je jedan od važnijih zadataka ove Vlade unapređenje vladavine prava, poslovnog ambijenta i održivi ekonomski rast, a oni zajedno čine preduslov za privlačenje investicija.

”Njemci važe za kredibilne investitore koji sa sobom nose mnoštvo benefita za državu u kojoj posluju, između ostalog know-how i najbolje svjetske poslovne standarde”.

Milatović je iskazao uvjerenje da će osnivanje ovog njemačkog kluba intenzivirati bilateralne ekonomske odnose sa Njemačkom i biti bolja veza sa EU i poručio da u ovoj Vladi imaju partnera.

U ime Njemačkog kluba ministra je pozdravio Milan Marić koji je naveo da je cilj udruženja da privuče što više investicija iz Njemačke u Crnu Goru čime će se dodatno unaprijediti saradnja ove dvije zemlje, te da je ovo samo početak te saradnje.

Sagovornici su se saglasili da nakon pandemije ekonomija treba da nađe način da bude održiva i da će nemački investitori tome prilagoditi.

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori, Robert Veber, koji je i savjetodavni počasni član Upravnog odbora ovog kluba zahvalio je ministru na prisustvu i kazao da je Vlada Crne Gore dala snažan znak da su njemački investitori dobrodošli i da želi da unaprijedi saradnju sa Njemačkom.

„Za protekle 3 godine nismo imali ovoliko njemačkih kompanija u Crnoj Gori koliko imamo u poslednja 3 mjeseca“ istakao je ambasador i kazao da je Njemački poslovni klub dobra spona sa potencijalnim investitorima u Njemačkoj i da će promovisati Crnu Goru na najbolji mogući način.

U nastavku sastanka ministar Milatović je odgovarao na pitanja predstavnika kluba koja su se ticala aktuelnih tema, pogotovo u domenu ekonomije i investicija.Leave a Reply