Đukanović odlikovao Vebera Ordenom crnogorske zastave drugog reda

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora SR Njemačke Roberta Vebera i tom prilikom ga odlikovao visokim državnim priznanjem, Ordenom crnogorske zastave drugog reda, koje se dodjeljuje za naročite zasluge za Crnu Goru.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, iskazao izuzetno poštovanje za doprinos ambasadora Vebera unapređenju međudržavne saradnje i dalje snaženje povjerenja i prijateljstva dvije zemlje. Jednako tako i za profesionalnost i otvorenost da razumije ono što su potrebe i ambicije građanske i evropske Crne Gore i potrebe naše zemlje tokom vremena pandemije.

“Uz ocjenu da obostrano imamo razloga za ponos unaprjeđenjem saradnje u oblasti kulture, ocijenio je da su tokom Veberovog mandata postavljeni i dobri temelji za unaprjeđenje poslovne saradnje uključujući formiranje udruženja nemačkog biznis kluba. Zahvalio je ambasadoru i na posvećenom diplomatskom angažmanu, koji je obilježio vidan stepen komunikacije dvije zemlje na najvišem političkom nivou, što je još jedan razlog za ocjenu izuzetno uspješnog mandata koji je podigao odnose Crne Gore i Njemačke na viši nivo”, navodi se u saoptenju.

Veber je zahvalio Đukanoviću na visokom priznanju ističući da je počastvovan ovim činom.

On je naglasio da nije tajna da voli Crnu Goru, i da je sa velikim zadovoljstvom radio za dobro Crne Gore i međudržavnih odnosa tokom svoje diplomatske misije, koju su obilježile četiri politički interesantne i intenzivne godine i bilateralnih odnosa, kazao je da mandat završava sa osjećajem velikog prijateljstva i gostoprimljivosti Crnogorki i Crnogoraca.

“U Crnoj Gori nikada nijesam bio stranac, već dobrodošao, i dalje ću ostati lično posvećen Crnoj Gori”, poručio je Veber.

Đukanović i Veber nastavili su razgovor o aktuelnim unutrašnjim, regionalnim i evropskim pitanjima za ručkom, koji je u njegovu čast priredio predsjednik.

Link: gradski.meLeave a Reply